0

Din kurv er tom

April 28, 2018

Hos Lirum Larum Leg gør vi os oprigtigt umage for at hjælpe børns voksne med - på en nem og overskueligt måde - at skabe inspirerende rammer, hvor leg bliver kilde til hygge, sjov, nærvær og fordybelse.
Derfor er det med glæde, at vi i samarbejde med eksperterne, Fie Hørby og Mie Kaae fra Blackbird Institute, giver dig tips og inspiration til livet med børn. 

 

Fødselsdag er det bedste i verden!

Uger før mine børn har fødselsdag, begynder nedtællingen og italesættelsen af dagen: Hvor mange dage er der til nu? Hvor mange gange skal jeg sove? Har du husket at købe tal-ballonerne? Og ekstra togvogne til fødselsdagstoget? Vi skal også have det der pynt, der hænger i vinduerne, ikk? Og du skal bage din gode chokoladekage!

Det er traditionerne, der bliver talt ind i. Og hvorfor er traditionerne så, så vigtige? Det er de, fordi de er med til at holde dagen og putte den i en ramme, som bliver en del af kulturen i ens familie. På den måde styrker traditionerne sammenhængskraften, fordi vi deler de samme oplevelser år efter år – og kan glæde os sammen. Når børnene bliver store, kan den reference-ramme samtidig være bærer af de barndomsminder, som børnene deler og måske fører videre.

Fødselsdagstraditioner

Jeg kan huske mit første barns 1-års fødselsdag. Det var nok mest for mig og hans far - men det var stort - fordi det var her, jeg grundlagde flere af de traditioner og altså den ramme, jeg gerne ville skabe om vores og især børnenes fødselsdage hjemme hos os. Nogle af traditionerne er blandt andet, at vi som mange andre bliver vækket med sang og flag og kommer op til et morgenbord med et fødselsdagstog med lige så mange vogne, som man fylder år - et tog, de hver især skal have med sig, når de flytter hjemmefra. Det er også blevet en tradition, at der er balloner med ens fødselsdagsår på - og at der er pyntet op, og så holder vi allesammen altid fri på vores egen og hinandens fødselsdage.

Traditioner er altså noget, vi skaber sammen og løbende gennem børnenes barndom. Spørg dem eventuelt, hvad de ville sætte pris på til deres fødselsdag. Hvilke traditioner kunne de tænke sig at have. Lad eventuelt alle i familien ønske højt og længe uden at dømme ønskerne ude eller inde. Bare lyt. Og så er det i sidste ende mor og far, der beslutter, hvilke traditioner de vil være bærere af.

Rigtig god fest!

 

Af Mie Kaae, 28. april 2018

Du kan blive klogere på dig selv og dit barn i Blackbird Insitutes nyhedsbrev, hvor Fie Hørby & Mie Kaae hver uge rådgiver forældre og fagfolk i, hvordan vi kan tage større lederskab i familien, så vi får tættere relationer og bedre kontakt til os selv og vores børn. 

 

 

Blackbird Institute er et et familieterapeutisk institut, der tilbyder uddannelser i relationskompetence, familierådgivning og familieterapi. Instituttet er stiftet af Fie Hørby og Mie Kaae.

Fie Hørby er psyko- og familieterapeut og mor til Rumle på 16 år, Liv på 11 år og Isak på 0 år. Hun har blandt andet skrevet bestselleren “Drop Opdragelsen!” og bogen “Om teenagere – for forældre”.

Mie Kaae er cand.com i psykologi og kommunikation, forfatter til bogen "Hvad vil du virkelig?" og uddannet i danse- og kropsterapi. Mie er også mor til tre - Marvin på 12 år, Linus på 10 år og Havanna på 2 år.

Læs mere om Blackbird Institute her


få inspiration