150 kr. rabat ved køb for min. 1.000 kr.

Brug koden: JUL150

0

Din kurv er tom

Februar 14, 2018

Hos Lirum Larum Leg gør vi os oprigtigt umage for at hjælpe børns voksne, så de nemt og overskueligt kan skabe inspirerende rammer, hvor leg bliver kilde til hygge, sjov, nærvær og fordybelse.
Derfor er det med glæde, at vi i samarbejde med eksperterne, Fie Hørby og Mie Kaae fra Blackbird Institute, hver uge vil give dig tips og inspiration til livet med børn.
Herunder får du deres 2. tip til, hvordan du nemt kan skabe åndehuller i en travl hverdag.


Skab samhørighed og glæde

"I Blackbird Institute arbejder vi med tre forskellige neurale "skabeloner", som er vigtige at hjælpe vores børn med at udvikle, så de bliver til brede boulevarder i hjernen, nemlig:

  1. Indre ro
  2. Samhørighed 
  3. Glæde

Boulevarder kaldes også for de aktive kredsløbsforbindelser, som vi gerne vil have, skal lagre sig som strukturer og erfaringer i hjernen hos vores børn. På den måde hjælper vi dem til at få kontakt til sig selv og andre, på en glædesfyldt måde.

For både voksne og børn er de tre skabeloner udtryk for kompetencer og kvaliteter, som er vigtige at få integreret i vores hverdag og liv, da det øger vores livskvalitet. Tip #2 viser, hvordan vi i familien kan dyrke samhørigheden og glæden ved at give den mere plads i hverdagen gennem dans og bevægelse. 2-3 gange om ugen er nok til at mærke en forandring. Kroppen er nemlig en genvej til kontakt og empati;

"Fortæl mig noget, og jeg glemmer det.
Vis mig en ting, og jeg husker det måske.
Giv mig en oplevelse, og jeg glemmer det aldrig."
- Søren Kierkegaard


Byd energien op til dans

Når dine børn har krudt bag i, og energien rejser sig, så grib den, og gå med den, fremfor imod den. I stedet for at sende børnene ud at lege eller krudte af, så brug energien til at skabe samhørighed og livsglæde. 

Tip #2: Dans så tit og så meget, I orker.

Glem alt om koreografi, og at det skal se lækkert ud. De fleste børn elsker at danse og sætter i gang, så snart de hører musik. Skru op for musikken, og lad danseglæden brede sig. Alt gælder. Måske kender dine børn en masse sanglege, måske er du gammel breakdanser, måske har du aldrig været en dansetype - det er alt sammen mindre vigtigt. Målet er at få bevæget jer, grinet og danset sammen, så længe I kan!

Dans påvirker vores kroppe og sind på utroligt mange gode måder. Udover at det er sundt og sjovt at bevæge sig og få pulsen op, viser forskning, at vores spejlneuroner aktiveres, når vi ser andre danse. Det vil sige, at du bliver smittet af humøret og danseglæden, dine børn udtrykker, mens de danser - og omvendt. På den måde smitter følelser gennem dans og skaber samtidig empati. Så - dans så tit og så meget, I orker.

”Mine børn har masser af energi, og vi står tidligt op - også i weekenden. Når kl. er 9.00 har vi som regel allerede hoppet og danset til flere sange, og de yngste fundet udklædningstøjet frem. Det samme gentager sig ved 15-tiden og nogle gange igen efter aftensmaden. Vi elsker at danse, selvom ingen af os voksne kunne drømme om at ’danse’ sådan, når vi er til fest. Det giver til gengæld altid masser af glæde og fællesskab i familien. Når vi skal rydde af bordet om aftenen, og ingen rigtig gider, hjælper det også at skrue op for musikken. Så går det meget nemmere, og alle hjælper til. En bonus er selvfølgelig også, at der tit er en god time med ro efterfølgende.” - Mette, mor til 4

Til inspiration, er der her et par gode tracks fra vores børns playlister:

  • ”Pretty Girl” Maggie Lindemann
  • ”Conga” Gloria Estefan, Miami Sound Machine
  • ”Can’t stop the feeling” Justin Timberlake
  • ”The Golden Age ” The Asteroids Galaxy Tour’
  • “Op med ho’det” Natasja
- Af Mie Kaae, 14. februar 2018

Blackbird Institute er et et familieterapeutisk institut, der tilbyder uddannelser i relationskompetence, familierådgivning og familieterapi. Instituttet er stiftet af Fie Hørby og Mie Kaae.

Fie Hørby er psyko- og familieterapeut og mor til Rumle på 16 år, Liv på 11 år og Isak på 0 år. Hun har blandt andet skrevet bestselleren “Drop Opdragelsen!” og bogen “Om teenagere – for forældre”.

Mie Kaae er cand.com i psykologi og kommunikation, forfatter til bogen "Hvad vil du virkelig?" og uddannet i danse- og kropsterapi. Mie er også mor til tre - Marvin på 12 år, Linus på 10 år og Havanna på 2 år.

Læs mere om Blackbird Institute her


få inspiration