0

Din kurv er tom

oktober 05, 2022

Efterårsferien er lige om hjørnet. Børnene har fri fra skole, SFO, børnehave eller vuggestue, men hvad skal vi lave? 

Du kan være helt rolig. Vi har samlet en masse tips til aktiviteter, som du kan lave med dine børn. For er der noget mere hyggeligt end kreative sysler til at komme helt ned i gear - hele familien. Og få inflationen lidt på afstand. For det behøver ikke koste en formue at hygge sig. 

Bygge kastanjedyr

Det er lige nu, du skal samle de smukke kastanjer. Og kastanje dyr kræver ikke andet end en pakke tændstikker eller to, en syl og måske lidt lim. En nem og hyggelig aktivitet for både børn og voksne. 

Male på sten

En anden hyggelig aktivitet er at male på Sten. Og så kræver det også lidt frisk luft, når man skal samle stenene til at begynde med. Hos Lirumlarumleg.dk har vi de lækre Posca tuscher samt maling specielt til sten fra SES Creative. En anden sjov måde, at dekorere sten på er med de farverige dot-a-lot fra OOly

Lave græskarlygter

Det er snart Halloween og det er lig med græskarlygter. Græskarlygter med uhyggelige ansigter er traditionen tro, med til at jage genfærdende på flugt. Traditionen med at skære lygterne er både sjov og hyggelig for børn i alle aldre. Og så er lygterne dekorative i den mørke tid. 

Du skal bruge:

En stor kniv

En mindre skarp kniv. 

En stor ske eller is kugle scooper

Atamon

Start med at skære toppen af græskarret, ca. 15 cm i diameter. Gem 'låget' og tag kødet ud med den store ske. Græskarret skal skrabes helt rent. 

Brug den lille skarpe kniv til at skære dit ansigt. Kun fantasien sætte grænser.

Når du er færdig sætter du et stearinlys ned i græskarret og lægger låget på. Voila.

Ved at smøre alle snitflader med Atamon forlænger du græskarrets levetid. 

 

Saml blade og lav en flot krans

En meget enkel og hyggelig aktivitet. Det kræver kun en masse blade og ståltråd.

Lav snobrød over bål

Snobrød er altid et hit. Eller skumfiduser. Så hyggeligt at sidde om bålet og fortælle historier. 

Her er en opskrift på dej til 8 snobrød:

25 g gær

2 1/2 dl vand

1 tsk salt 

1/2 tsk sukker

400 g hvedemel

Og så kan man jo fylde i hvad man vil - men pølser eller ketchup er altid et hit. Dejen skal hæve ca. 30 min.

 

Find puslespillene frem eller find dem her

At lægge puslespiler virkelig ensbetydende med at komme ned i gear. Og en virkelig hyggelig aktivitet at lave med sine børn. Hvis ikke I allerede har puslespil, har vi en masse her hos Lirumlarumleg.dk 

En ide kunne være det her fine Miami puslespil fra Eeboo illustreret af Uta Krog mann og har 1000 brikker. Måler samlet 58x58 cm. Fra 8 år.

Til de lidt yngre kunne det her observationspuslespil fra Djeco med kun 54 brikker være en ide. Det måler 38x61cm og er fra 4 år. Start med at lave puslespillet og derefter er det meningen at man skal finde de motiver, som er i kanten i det store billede. 

Spil

En af de hyggeligste aktiviteter man kan lave med sine børn er at spille spil. Hos Lirumlarumleg.dk kan du finde mange sjove, lærerige og udfordrende spil.

Du kender nok spillet sænke slagskibe. Oplev det spændende søslag for to spillere. Hver spiller har 5 skibe, som skal 'nedskydes' og små poletter angiver, hvilke skibe der er ramt. Spillet er fra 6 år.

Et andet nyt, sjovt og virkelig fint samarbejdsspil fra Djeco. Spillet hedder Pin Pon og går ud på at få brandbilen hen til huset inden, det når at brænde ned. Udfordringen er at få bilerne til at flytte sig fra vejen i tide, så brandbilen kan passere. Fra 3-10 år.

Og så er der det klassiske spil - skak. Brætspillet med brikker der både dur til skal og dam. Både skak og dam er over 1000 år gamle og spilles idag både som familiehygge og på konkurrence plan. Fra 6 år.

 

 

Find små dyr i naturen link til forstørrelsesglas

Mange børn - og voksne elsker at nærstudere insekter. Kig i skovbunden under blade, grene og sten. Bræk rådne gerne og træstubbe i stykker og se, om I kan finde nogle dyr i den. I vil sikker finde dyr som bænkebidere, tusindben, biller, edderkopper, skolopendre, ørentviste, myrer, snegle, orme, larver og pupper.

Hos Lirumlarumleg.dk har vi flere gode insektglas. Blandt andet det her robuste fra Navir, som er perfekt til at nærstudere insekter. Insektglasset kan benyttes 360 grader rundt, hvilket gør det muligt at betragte insekter fra oven, fra siden og nedenfra.

 

Disco dag. Hold discofest i stuen eller på værelset

Sidst men ikke mindst hold en fest! På med glimmer og guld og dans. Der er ikke noget som dans som kan bringe glæde. Stoledans, stopdans - bare dans. Med en discokugle i loftet er der med det samme lagt op til fest. Alt bliver lige lidt mere festligt med sådan en glitrende globe i loftet, og skaber en atmosfære som byder op til sjove stunder, sang, dans og mindeværdige øjeblikke. 

Lav popcorn og saftevands drinks med paraplyer i. Så bliver det en fest.

 

Håber I alle får en fantastisk efterårsferie!

Mange hilsner

Lirumlarumleg

 

 

 

 


få inspiration