0

Din kurv er tom

april 21, 2022

Der findes utallige af muligheder for sjov og lærerig underholdning for børn i haven. Og så er samværet med børn om havearbejde virkelig hyggeligt og givende for både forældre og børn. Her kommer nogle ideer til hyggelige aktiviteter med børn i haven. Skab åndehuller i forårssolen.

Så frø

På de fleste frøposer står der, hvor dybt frøet skal sås. Tommelfingerreglen er at så på en dybde svarende til tre gange frøets diameter, men der er visse undtagelser. Nogle frø har brug for lys for at spire og skal sås i jordoverfladen. Tryk denne slags frø ned i jorden med en planteske, så fugten gør, at de spirer. Børn vil elske oplevelsen ved at se noget spire og gro. 

En børnevenlig køkkenhave

Ved at inddrage børn i at lave køkkenhave, giver du dem et indblik i den spændende proces fra jord til bord. Plant evt. i højbede, de er nemmere at styre ift. ukrudt. Giv dem deres egne højbede. En god ide er at vælge afgrøder som børn kan lide at spise og som vokser hurtigt. Fortæl børnene undervejs om processen fra jord til bord. Hurtigtvoksende afgrøder kunne eksempelvis være spinat eller radiser. Det kunne også være gulerødder, kartofler, løg eller jordbær. Lidt til enhver smag. Bærbuske er også noget børn elsker. Ribs eller hindbær. Surt og sødt. 

Lav et bål og lav snobrød 

Find nogle lange grene i haven, som I kan bruge som snobrødspinde. Lav en almindelig bolledej og bland evt. rosiner, nødder eller chokolade i. Altid et hit.

Hyldeblomssaft i juni 

I juni blomstrer hylden og det betyder mulighed for lækker hyldeblomssaft. En nem og hyggelig aktivitet med et sødt resultat, som de fleste børn - og voksne elsker. Den nemme opskrift på hyldeblomssaft her er lånt fra sitet 'Børn i byen'.


Hyldeblomstsaft (ca. 5 liter)
Det skal du bruge:
60 hyldeklaser
2 kg. sukker (helst økologisk rørsukker - det giver mere smag)
5 økologiske citroner (vaskes og skæres i tynde skiver)
100 gr. vinsyre eller citronsyre (købes bl.a. i Matas)
3 liter kogende vand
Evt. lidt atamon

 

Sådan gør du:

Det hele kommes i en stor skål eller gryde, og det kogende vand hældes over. Trækker tildækket 3 døgn i køleskabet eller andet køligt sted. Sies og hældes på rene, skoldede flasker.

Skal opbevares på køl eller fryses, hvis der ikke er atamon i. Hvis man skyller flasken i lidt atamon, inden saften hældes i, kan den holde sig i månedsvis i køkkenskabet, og så varer sommerstemningen langt ind i den kolde, mørke vinter.

Find insekter i haven 

Gå på opdagelse i haven med et forstørrelsesglas. Det er sjovt for børnene at komme helt tæt på de små, spændende dyr. Hos Lirumlarumleg.dk har vi udover et væld af forskellige forstørrelsesglas også et lille fint insektglas Moulin Roty som har god lup og huller, så insekterne kan få luft. Lige til at have med på udflugt, når man vil udforske sommerfugle, larver, biller eller blomster. Se alle forstørrelseglas og insektglas her.

Insekt-hotel

Kom tæt på naturen og insekter med dette insekthotel fra Moulin Roty. Når foråret står for døren, kommer der liv i haven. Og med dette dejligt insekthotel kan du skabe der perfekte rammer til fx. de bier der ikke selv bygger bikuber. Sæt det højt i et træ eller på et skur, så det hænger uforstyrret af legende børn eller hunde. Så kommer insekterne helt af sig selv, og bygger rede i bunden af bambusrørene med blomsterblade, harpiks eller mudder, som tygges til en masse. En perfekt lille etværelses lejlighed, som det naturglade barn kan studere i ny og næ. Fra 3 år.

Fra mærket SES Creative har vi også et byg selv insekthotel. Se det her

Pres blomster og blade

Vi har også den fineste blomsterpresseraf forarbejdet bøgetræ fra Moulin Roty, der er udformet i solid kvalitet med smukke illustrationer. En oplagt gaveidé til naturglade børn, som elsker at plukke blomster og blade. Blomsterpresseren består af flere lag pap, hvor imellem der kan presset blomster. Justeres i hjørnerne med spændskruer. Når blomsterne eller bladende er presset kan man putte dem i fine rammer og så er der flotte gaver til bedsteforældrene. 

Haveredskaber til børn 

Børn elsker at gøre som de voksne og her er børnevenlige haveredskaber ekstra oplagt. Ved at introducere barnet for havearbejde oplever de naturen på en ny, aktiv og mere inddragende måde. Vores udvalg af haveredskaber er både til små og store børn, og vi har alt fra små vandkander til de lidt mere motorisk krævende trillebøre i børnestørrelse. Det er en dejlig aktivitet at gå i haven med sit barn, og med små haveredskaber i børnestørrelse vil det være ekstra hyggeligt for dit barn, selv at kunne være med til at grave, plante, luge og rive. Vi har et stort udvalg af haveredskaber og sjove ting til at gå på opdagelse i naturen til børn, se vores store udvalg her.

Rigtig god fornøjelse i haven!

Mange hilsner, 

Lirumlarumleg


få inspiration