Spar 50% på hele sommerudsalget. Bestil inden kl. 12:00 på hverdage og vi sender samme dag.

0

Din kurv er tom

januar 31, 2018

Lavet af Julie Wettergren. Download opskriften som PDF inkl. forslag til pynten her

Til 12 boller skal du bruge:

1 1/2 dl mælk 
100 g smør 
25 g gær 
2 æg 
50 g sukker 
5 dl hvedemel 
1 tsk kardemomme 
1/2 tsk salt 
Kornene fra en vaniljestang


Fyld:

2 1/2 dl mælk
50 g rå marcipan
1 vaniljestang 
20 g sukker
1 æg 
2 spsk majsstivelse 


Sådan gør du:

Mælken lunes i en gryde til 40-45 grader. Rør smørret i mælken. Når smørret er smeltet, smuldres gæren i under omrøring. Tilsæt 2 æg. Bland hvedemelet med vanilje, sukker, salt og kardemomme, og tilsæt melblandingen lidt efter lidt. Rør godt rundt. Ælt dejen godt i 5 min. Dejen skal være smidig og blød uden at klistre. Lad dejen hæve i en skål med viskestykke over i 40 minutter.

Gør vaniljecremen klar. Pisk æg, sukker, majsstivelse og vanilje godt sammen i en skål. Varm mælken op i en gryde til ca. 60 grader, og hæld den over æggeblandingen i skålen. Rør sammen, og hæld blandingen op i gryden. Pisk blandingen under opvarmning, til cremen er tyk og perfekt i konsistensen.

Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og skær så dejen i 12 lige store firkanter. Rul marcipanen til en lille “pølse”, der er ca. 4 cm tyk. Skær en skive på 3-5 mm og læg en på hver firkant. Læg derefter en tsk creme ovenpå, og fold hver af firkanternes spidser ind. Luk åbningerne ved at klemme dejen sammen (se billeder). Vend derefter bollerne, og form dem, så de bliver runde. Efter bollerne er formet, skal de efterhæve i ca. 40 minutter, pensles med enten pisket æg eller mælk og bages i ovnen på 175 grader i omkring 10 minutter.

Bollerne kan pyntes lige, som du har lyst til. God fornøjelse!


få inspiration