0

Din kurv er tom

Januar 31, 2018

sunde fastelavnsboller

Lavet af Julie Wettergren. Download opskriften som PDF her

Til 12 boller skal du bruge:

2 dl vand
50 g gær
2 æg
1 spsk olivenolie
75 g grahamsmel
75 g quinoamel
50 g quinoaflager
150 g hvedemel
100 g speltmel
2 spsk HUSK-frø
2 spsk honning
1/4 tsk fint salt
50 g meget fint hakkede (helst i maskine) cashewnødder

Fyld:

100 g mandler
70 g ren rå økologisk marcipan
1/2 moden banan
1/2 tsk kanel

Pynt:

80 % mørk økologisk chokolade
Pistacienødder
Cashewnødder
Frysetørrede hindbær (du kan også bruge fx. tørrede tranebær)

Sådan gør du:

Lun vandet, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, olie og honning, og rør det let sammen. Tilsæt derefter alle de forskellige meltyper, frø, flager, malede nødder og salt. Sæt dejen til at hæve i en time, og gør fyldet klar ved at kværne mandlerne i en foodprocessor eller lign. Tilsæt marcipan, banan og kanel, og kværn det hele i 30-60 sekunder.

Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og skær den i 12 lige store firkanter. Kom en stor tsk af mandel/marcipanfyldet på hver firkant, og fold derefter hver af firkanternes spidser ind. Luk “åbningerne” ved at klemme dejen sammen (se billeder). Vend derefter bollerne og form dem, så de bliver runde. Når bollerne er formet, skal de efterhæve i omkring 40 minutter og pensles med enten pisket æg eller mælk.

Bollerne bages i ovnen på 175 grader i omkring 10 minutter. Når de er bagt og kølet helt ned, smeltes chokoladen og påføres med en ske. Pynt bollerne, som du har lyst til. Her er brugt frysetørrede hindbær som ører og næse, pistacienødder som øjne og en cashewnød som mund.

 

God fornøjelse!


få inspiration