0

Din kurv er tom

marts 09, 2018

Hos Lirum Larum Leg gør vi os oprigtigt umage for at hjælpe børns voksne, så de nemt og overskueligt kan skabe inspirerende rammer, hvor leg bliver kilde til hygge, sjov, nærvær og fordybelse.
Derfor er det med glæde, at vi i samarbejde med eksperterne, Fie Hørby og Mie Kaae fra Blackbird Institute, hver uge vil give dig tips og inspiration til livet med børn. Herunder får du Mies tips til, hvordan du sænker farten i en travl hverdag og lader puslespillet samle familien.

 

Hyg jer sammen med puslespil

De fleste små børn elsker at lægge puslespil. Glæden ved gentagelsen, når de lægger det samme puslespil for 10. og 20. gang, er svær ikke at lade sig smitte af. Ligesom nydelsen, de finder i at lægge den sidste brik og se det færdige resultat - igen og igen, er stor. At lægge puslespil er på alle måder en aktivitet, der skaber glæde og fordybelse for både store og små børn - og deres forældre.

Når vi lægger puslespil, øger vi ikke bare koncentrationen og træner os selv i at tænke logisk. Vi lærer også at se både enkeltdele og helheder på samme tid, hvilket i sidste ende påvirker vores empati, nærvær og rummelighed som mennesker.

Desværre glemmer mange af os alt om puslespil, når børnene starter i skole, men det er faktisk her, vi med god grund kan finde dem frem igen. I en travl hverdag hvor smartphones, snapchat, spil på telefonen m.m. er en naturlig del af mange børns liv, lærer børnene indirekte, at deres behov bliver opfyldt øjeblikkeligt. Vi kan opleve, at de bliver rastløse, utålmodige, får sværere ved at koncentrere sig, og at de hurtigt giver op overfor opgaver, der kræver vedholdenhed.

Her er puslespillet en virkelig god måde at støtte og hjælpe vores børn med at sænke farten og øge deres koncentrationsevne. Vores hjerner er heldigvis formbare, og vi kan derfor betragte hjernen lidt som en muskel, der skal trænes. Når vi sidder sammen og lægger puslespil, eller går til og fra et større puslespil, der kan tage uger at lave, lærer vi vores børn at fokusere, tænke logisk, gå fra del til helhed, tænke langsigtet, at være tålmodige, vedholdende og måske bedst af alt; at alting ikke skal gå så stærkt.

Når vi lever langsommere og lærer at slappe rigtigt af, påvirker det vores kroppe, sind, koncentrationsevne, skoleliv, arbejdsliv, kærligheds- og familieliv positivt.

Køb puslespil til børn hos Lirum Larum Leg

Find et rart, roligt sted, hvor I kan lægge puslespil uforstyrret - både tidsmæssigt og rent praktisk. Det er ærgerligt at skulle skynde sig at lægge puslespil eller måtte rydde det op, fordi bordet fx skal bruges til aftensmad eller lektier.

Vælg et puslespil, der passer til dit barns alder og interesser. Min datter på 2 år elsker dyr, så for hende kunne dette puslespil være sjovt. Mine drenge på 10 og 12 år er begge interesserede i geografi, så observationspuslespil med motiver af verden eller forskellige folkeslag ville være sjove for dem.

En god måde at styrke nærværet, samhørigheden og fællesskabet i familien er at sidde sammen i ro og mag og lave puslespil. I kan enten sætte et par aftener af eller bruge en hel lørdag formiddag sammen, hvor I laver puslespil og ikke andet.

Når vi sidder sammen og lægger puslespil, er det kvalitetstid, der virkelig vil noget, hvor snakken ofte også glider lidt anderledes om både stort og småt. Det kan være en god tid sammen, hvor vi samtidig kan blive klogere på, hvordan vi egentlig går rundt og har det.

En anden måde at få åndehuller af ro, fællesskab og sjov ind i familien er ved at finde en plads i det rum, hvor I oftest opholder jer sammen, og så lægger I puslespil, når tiden og lysten naturligt opstår. Når vi går til og fra på den måde, lader vi vores indre lyst til både fællesskab, leg, fordybelse og ro komme til orde. En side af os selv, som mange - både store og små - med fordel kan lære lidt bedre at kende.


Af Mie Kaae, 9. marts 2018

Tilmeld dig Blackbird Institutes nyhedsbrev og bliv klogere på, hvad der styrker børns koncentrationsevne og indlæring. Hver uge giver de forældre og fagfolk konkret sparring og rådgivning i, hvad vi som voksne kan gøre for at hjælpe og støtte vores børns udvikling, og hvad vi skal gøre mindre af.

 

 

Blackbird Institute er et et familieterapeutisk institut, der tilbyder uddannelser i relationskompetence, familierådgivning og familieterapi. Instituttet er stiftet af Fie Hørby og Mie Kaae.

Fie Hørby er psyko- og familieterapeut og mor til Rumle på 16 år, Liv på 11 år og Isak på 0 år. Hun har blandt andet skrevet bestselleren “Drop Opdragelsen!” og bogen “Om teenagere – for forældre”.

Mie Kaae er cand.com i psykologi og kommunikation, forfatter til bogen "Hvad vil du virkelig?" og uddannet i danse- og kropsterapi. Mie er også mor til tre - Marvin på 12 år, Linus på 10 år og Havanna på 2 år.

Læs mere om Blackbird Institute her


få inspiration